Just another WordPress site

Få økonomien til at hænge sammen som forældre

Som kommende forældre, der er vant til, at økonomien kun skal rumme to personer, kan det være bekymrende at tænke på, hvordan denne skal komme til at hænge sammen, når barnet kommer til verden. Bleer, babymad, babytøj, legetøj og lignende er alt sammen nødvendigt for det lille nye familiemedlem, men samtidig en ekstra omkostning for hjemmet. Det fantastiske ved at få et barn overskygger naturligvis denne bekymring, men den kan ikke undgå at dukke op indimellem. Læs nedenstående guide og få ved hjælp af tre tips økonomien til at hænge sammen, så I kan nyde jeres nye tilværelse som forældre bedst muligt, når tiden kommer.

Planlæg jeres indkøb

Det er en stor fordel for forældre at planlægge indkøbene på forhånd, så der ikke kommer ekstra og unødvendige varer i kurven, når man er på indkøbstur i det lokale supermarked. Desuden sørger en grundig planlægning for, at I får handlet det, I mangler, og ikke glemmer nødvendige ting. På denne måde ender I ikke med at skulle haste ned i supermarkedet igen inden lukketid, og I ender ligeledes heller ikke i dumme situationer, hvor I akut mangler nye bleer eller babymos. Når I som forældre planlægger jeres indkøb, kan I også på forhånd fastlægge opskrifterne for den kommende uge, så I kan nøjes med at handle ind to gange om ugen i stedet for hver eller hver anden dag.

Spar penge, hvor I kan

Helt naturligt er der en masse ting, der er nødvendige, når hjemmet består af to voksne mennesker og et eller flere små og store børn. Det kan derfor være svært at se og overskue, hvor i budgettet I kan spare og skære ned. Men i stedet for at skære ned på mængden af varer, kan I sørge for at handle, når der er gode tilbud eller rabatter. Der findes en række muligheder, der gør, at I let kan samle jer et overblik over, hvor I kan spare og få ekstra meget for pengene den pågældende uge eller dag. I kan eksempelvis gøre det til en vane at kigge her, hvor kampagner, rabatkoder og tilbud fra størstedelen af danske webshops er samlet på ét sted.

Tag imod råd og hjælp, når muligheden byder sig

Som et led i at få økonomien til at hænge sammen som forældre, er det en rigtig god idé at tage imod alle de råd og al den hjælp, I kan få. Hvis I eksempelvis har spørgsmål til, hvordan I bedst takler den lille ny i en bestemt situation, så ring til en af jeres mødre, tanter eller en tredje, som selv har børn, og som med stor sandsynlighed selv har stået med samme problem. Hvis I har bestemte planer en aften, eller begge skal noget hver især, hvor det ikke passer at medbringe en baby, så forhør jer rundt omkring blandt venner og familie, om der ikke er nogen, der kan babysitte et par timer. På den måde sparer I penge, som I måske i stedet havde brugt på en betalt babysitter. Tag desuden gerne imod brugte barnevogne, brugt tøj og andre gode sager fra jeres omgangskreds, såfremt det fremstår fint og er noget, I kan indfinde jer med. Dette giver også en lang række besparelser og er tilmed miljøvenligt. I nogle tilfælde er det ligefrem hyggeligt at tænke på, at udstyret er blevet brugt af nogle, I holder af.

Med disse råd er I nu godt rustet til at blive forældre og samtidig have godt styr på økonomien. Lad endelig ikke økonomien blive en stressfaktor, men følg ovenstående råd og nyd tiden med det nye familiemedlem fuldt ud.

Leave A Reply

Your email address will not be published.