Just another WordPress site

Guide: Produktivt hjemmekontor med plads til børn? Ja tak!

Mange er så privilegerede i dag, idet de kan arbejde hjemmefra. Og selvom hvis der blot er tale om nogle få dage om ugen, gør denne mulighed, at du ikke behøver at stresse om morgenen, da kontoret kun ligger nogle få skridt væk.
Men det er dog ikke lige meget, hvordan dit kontor ser ud – det kan vi de fleste af os blive enige om. Arbejdsværelset skal være et sted, hvor du kan få mest muligt lavet i løbet af dagen, og hvor distraheringer ikke forstyrrer, men med børn i familien skal der naturligvis være børnevenligt. Derfor er det vigtigt, at du indretter kontoret på en måde, så du kan bevare motivationen og måske endda få endnu mere overskud til dine gøremål. Læs med i det følgende og få en række tips til indretning af dit hjemmekontor, hvor funktionalitet og personlighed er nøgleordene.

De rette møbler er alfa og omega

Først og fremmest skal du tænke på møblerne, når det kommer til indretningen af arbejdsværelset. For at skabe et godt arbejdsmiljø skal du få fat i nogle praktiske løsninger, men som samtidig emmer af godt og smart design, så du ikke skal sidde i triste og kedelige omgivelser. Start med at søge efter et godt skrivebord.
Skrivebordet er nemlig stedet, hvorved du skal tilbringe mange timer, og derfor er det ligeledes vigtigt, at du tænker over, hvor meget plads du har brug for. Sidder du ofte med diverse dokumenter fremme og har brug for et godt overblik, ja, så skal du anskaffe dig et stort og bredt bord. Hvis du samtidig ønsker at have orden på sagerne og gemme dem væk, efter at arbejdsdagen er omme, kan du investere i et skrivebord med skuffer. Et brugt hæve-sænkebord er desuden en god idé, hvis du ønsker at strække benene en gang imellem og undgå rygsmerter.
Efter at skrivebordet er købt, er det tid til at tænke på kontorstolen, som er lige så vigtig. Vælg en simpel og moderne stol, hvis du ikke sidder ned mange timer ad gangen. Hvis dette ikke er realiteten, og du derimod tilbringer en stor del af dagen foran skrivebordet, kan du købe en større stol, som kan indstilles i både sæde og ryg, så stolen kan blive indstillet til netop din ryg. Har du brug for optimal støtte, kan du anskaffe dig en ergonomisk kontorstol, som sørger for, at du undgår fastlåste arbejdsstillinger.

Luk distraheringerne ude

Dette råd kan ikke købes i nogen butik, men det er vigtigt at have i lommen, når arbejdsværelset skal fungere som et produktivt miljø. Selvom du sidder derhjemme, betyder dette ikke, at du kan lukke sønnen eller hunden ind i rummet. Sørg derfor for at forklare både børnene og konen, at du ikke må forstyrres, mens du sidder på kontoret. Dermed sikrer du, at du når alle deadlines, og at hjemmekontoret bliver adskilt fra det private.

Tilbehør

Når møblerne er på plads, og du har fred og ro fra familien, kan du begynde at tænke på tilbehør til hjemmekontoret, som kan skabe en personlig stemning og en motiverende atmosfære. Køb et par planter og placer dem rundt omkring i rummet. Planter har nemlig vist sig at øge effektiviteten, modvirke stress samt sygefraværet rundt omkring på arbejdspladsers kontorer, og disse gode egenskaber skal da bringes med hjem på arbejdsværelset. Fine billeder og gode skrivebordsartikler sætter desuden prikken over i’et på dit nyindrettede hjemmekontor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.