Just another WordPress site

Sådan holder du en vellykket børnefødselsdag

Forberedelserne til en børnefødselsdag er ikke lutter lagkage. For det første skal hjemmet gøres parat, hvilket betyder masser af oprydning og afskaffelse af dyre sager, som børnene nemt kan få fat på. Derefter kommer al planlægningen af mad, snacks og søde fristelser for ikke at tale om pyntning og idéer til en lang række af sjove lege. Selvom alle disse ting lyder som nogle, der kan give en stor hovedpine og dårlig søvn i en hel uge, kan du sagtens gøre det lettere for dig selv ved at lave en god plan og ordne en masse ting i fornuftig tid, inden fødselsdagen ankommer. Hermed får du tid til det allervigtigste: nemlig at give dit barn masser af skøn opmærksomhed og fejre ham/hende på ordentlig manér. Læs med herunder og få inspiration og gode idéer til planlægningen af dit barns næste fødselsdag.

Oprydning og pynt

Dagen inden alle børnehave- eller klassekammeraterne kommer, skal du have ordnet huset, så der er godt med plads til alle børnene. Plads er nemlig nøgleordet, når det handler om rammerne til en god børnefødselsdag. En god idé er at starte ude i entréen hvor du skal gemme familiens eget fodtøj og overtøj væk. Læg desuden masser af avispapir på gulvet til børnenes fodtøj, så du ikke får et nervøst sammenbrud, efter festen er ovre. Når du skal til at dække bord, kan du desuden stærkt overveje at benytte den fine gulvplads, der nu er opstået inde i stuen eller køkkenet. Læg et tæppe og nogle puder på gulvet, og du har hermed lavet en hyggelig oase, så alle børnene har det dejligt behageligt. Angående pynten behøver du ikke at investere i diverse bannere og nipsting, men sørg alligevel for at pynte rummet op, så børnene har noget at kigge på under spisningen. Hvis din datter eller søn elsker cirkus eller dyr, kan du følge dette tema, når du skal finde papkrus og paptallerkner. Derudover er balloner altid sjove at se på, og nogle flotte folieballoner som disse vil med sikkerhed skabe stor beundring blandt børnene.

Varieret mad

Selvom mange formentlig forbinder fødselsdag med masser af skønne fristelser i form af lagkage og søde sager, kan du nemt få vækket børnenes lyst til diverse frugter og grøntsager. Dermed undgår du et irriterende sukkerchok, og fødselsdagen kan foregå på et forholdsvis roligt niveau. Sammen med middagsmaden, som for eksempel kan bestå af små pizzasnegle eller pølsehorn, kan du servere æblebåde, bananskiver, agurkestave og gulerødder i de fine papkrus, så børnene har noget sundt at snacke på i løbet af eftermiddagen. Til eftermiddagsmaden kan du ligeledes, i stedet for den klassiske wienerbrødskage, lave nogle sunde jordbæris eller nogle sjove, små cupcakes.

Underholdning

Ingen fødselsdag uden en god portion lege! Hvis du holder fødselsdag for din 10-årige søn, har han og de andre legekammerater måske allerede nogle lege i ærmerne, som de gerne vil sætte i gang. Sagen kan dog være anderledes for de mindre børn eller for børn, der gerne vil lege noget andet, end det de plejer. Lav derfor en liste af forskellige lege, så du ikke risikerer, at børnene kommer til at sidde ned uden at blive aktiveret. Stoleleg, huskeleg og ballondans er alle fantastisk sjove for børnene, men hvis du for alvor vil have børnene til at røre sig, kan du lave en spændende udendørs skattejagt. Denne leg er perfekt, hvis du har en stor have eller en legeplads tæt på hjemmet. Skatten kan desuden bestå af slikposer, der altid vækker stor glæde blandt både små og store børn.

Leave A Reply

Your email address will not be published.